Tijken of covers

Elk merk en model waterbed heeft zijn eigen specifieke cover.

 

Een basic softside waterbed is een model waterbed waarbij de softsides vanaf de bodemplaat helemaal tot de bovenzijde van het bed doorlopen.  Ze zijn ongeveer 21 cm hoog. 

Het bovendeel van de cover kan worden afgeritst en is deelbaar door middel van een middenrits.

De onderkant van deze covers ligt onder de watermatrassen door en kan dus enkel vervangen worden door het leegmaken van de watermatrassen.

De bovenzijde (Top Cover) is apart verkrijgbaar maar u moet dan wel exact hetzelfde merk en model aanschaffen anders passen de ritsen niet!!


 

Bij een splitside waterbed wordt er op de bodemplaat rondom een profiel voorzien waardoor de softsides ondersteund worden.  Bijgevolg zijn deze softsides aan de buitenzijde minder hoog.  De onderkant van de cover is dus ook aangepast van hoogte voor dit model bed.

Het bovendeel van de cover kan worden afgeritst en is deelbaar door middel van een middenrits.

Ook hier ligt de onderzijde van de cover meestal onder de matrassen door en kan deze dus enkel vervangen worden door het leegmaken van de watermatrassen. 

De bovenzijde (Top cover) is apart verkrijgbaar maar u moet dan wel exact hetzelfde merk en model aanschaffen anders passen de ritsen niet!!


 

De bovenzijde van alle hedendaagse covers zijn afritsbaar.  Vaak zijn ze ook deelbaar door middel van een middenrits.  Bijgevolg kunnen ze éénvoudig in de wasmachine en droogkast. 

Deze top covers kunnen dus ook apart vervangen worden .  Belangrijk is wel dat u een identiek exemplaar van hetzelfde merk aanschaft, anders zullen de ritsen niet op elkaar passen.  Indien u twijfelt kan u ons hier best even over contacteren zodoende wij u kunnen assisteren bij uw keuze.


 

In optie is er tegenwoordig de mogelijkheid om een afritsbare antistoflaag te voorzien.

Tijdens het slapen transpireert elk persoon.  Lakens, beschermers en covers worden hierdoor vochtig.  Het vocht verdampt, maar de lichaamszouten blijven achter.  Deze zouten dringen door de lakens en cover door tot op de watermatras waar u ze op regelmatige basis moet verwijderen.

Door middel van deze antistoflaag blijven al deze afvalstoffen in deze laag hangen en blijven de onderliggende matrassen mooi proper.

De antistoflaag kan u meestal uitwassen op 60° en mag in de droogkast.

Elke antistoflaag is voorzien van een ademende PU coating.