Profine Zen foamstabilisatie

De nieuwste generatie Profine watermatrassen wordt voorzien van foamstabilisatie.  

Naast de traditionele watermatrassen die gestabiliseerd worden aan de hand van fiberlagen bieden we nu ook matrassen die gestabiliseerd worden met foam (zen schuim).  Dit schuim is volledig lucht en water doorlatend.  

Klassieke fibermatrassen hebben het nadeel dat de ondersteunende en stabiliserende functie van de fiberlagen met de jaren afneemt.  Hierdoor gaan we meer deining van de matras ervaren alsook gaat het lichaam dieper in de matras inzakken.  Vandaar dat we meestal een maximale levensduur van 10 à 12 jaar vooropstellen voor deze watermatrassen.  Vooral bij mensen met een lichaamsgewicht boven de 90kg zien we een snellere afname van de fiberondersteuning en dus ook een afname van de levensduur van de watermatras.

Het zenschuim dat we nu in de matrassen kunnen verwerken heeft een vormvastheid van wel 96% en dit na 10 jaar! U ervaart dus een blijvende ondersteuning en stabilisatie gedurende de volledige levensduur van de watermatras.  Hier kunnen we dan ook een langere levensduur verwachten dan bij de klassieke fibers.

Het zen shuim is een opencellig schuim dat volledig lucht- en waterdoorlatend is.  Het wordt in een piramidevorm uitgesneden waardoor het eerste contact aangenaam zacht is.  Hoe dieper men inzakt hoe meer ondersteuning het zen schuim zal bieden.   

Net zoals bij de fibermatrassen bieden we ook verschillende stabilisatieniveaus bij de foammatrassen.

Ervaart u graag nog wat deining in de watermatras dan kan u opteren voor de soft of de medium ondersteuning.

Heeft u graag een onmiddelijk stabiliserende matras met een zeer stevige ondersteuning dan kan u opteren voor de firm of x-firm uitvoering.

Verder kunnen we de matrassen nog voorzien van een extra lendeondersteuning alsook een zachtere schouderzone om minder druk op de schouders te bekomen.

 

Foam gestabiliseerde matrassen kunnen zowel in waterbedden met rechte schuimbalken alsook in waterbedden met schuin gesneden schuimbalken worden geplaatst.

Onze voorkeur voor foamgestabiliseerde matrassen gaat uit naar een combinatie met rechte schuimbalken.  Deze bieden een solide ondersteuning waardoor de matras stabieler zal aanvoelen.


Wil u het comfort van deze foamgestabiliseerde matrassen zelf eens ervaren kom dan zeker langs in onze toonzaal waar wij u de vier verschillende stabilisatieniveaus kunnen laten aanvoelen.  


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.